Matfest och stand up

0
692
visningar

En fantastisk fest för alla åldrar.

Idag har vi besökt Matfesten i Skellefteå och luktat oss mätta på alla underbara dofter från världens alla kulinariska hörn. På området fanns såväl skördemarknad och måltidsmarknad. En favorit i sammanhanget är Thorbjörn Holmlund från Svansele Vildmarkscenter med sina björkvedseldade murrikkor fyllda av lax, älgkött och potatis. En överraskning var tapastallriken från NyhlénsHugosons som endast kostade tjugo kronor. Mycket prisvärt. Barnen hade en egen matfest och bjöds på clownföreställningen ”Den Perfekta Presentationen”. Kommungruppen för LRF i Skellefteå hade tramptraktorer att leka med och bönder som barnen fick träffa. Stjärnkocken Tommy Myllymäki bjöd på tips om hur man bland annat kunde laga till fläsk och lagade mat av närproducerade råvaror. ”Den som gapar efter lite missar det mesta” heter Anna-Lena Brundins ståupp och handlar om hennes personliga syn på temat mat och ledde till många skratt. Här fanns även ett par tappra twittrare som samlats för en träff, en så kallad tweetup.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vWBAgSzlrm8[/youtube]

Relaterade bilder:

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.