Betamax i närstudie

0
546
visningar

Det nya året 1980 var ungt och min farsa kom hem med en Betamax – vår första video. En familjemedlem på 19,2 kilo och som alltid ville sitta uppe med oss in på småtimmarna. Den åt vad som stoppades i dess käft och fredag blev till lördag och sen till söndag. Videospolarna tömdes och fylldes i en harmoni av James Bond, obskyra filmer hyrda under disk på butik i Skellefteå och otaliga timmar med inspelningar från vårt kära SVT. Den kostade 3995 riksdaler, motsvarande över 12 400 kronor år 2011. Om den fortfarande fungerar? Självklart.

Här är ett par foton på denna gigant bland giganter – Fisher VBS 7000.

 

Visa tidigare inläggDimman i höstkvällen
Nästa inläggCommodore Amiga – en närstudie
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.