Tio år går fort

0
1123
visningar

DCF 1.0

Är det redan tio år sedan tänker jag och stirrar på ett foto av en alldeles vanlig groda. Fantastiskt bra kvalitet på fotot och sen börjar jag minnas. Detta är ett av de sista foton som togs med den underbara kameran Minolta Dimage 7i – en silverfärgad tingest med elektronisk sökare och mycket bra optik. Den kunde lagra foton i råfiler och spela in kortare videoklipp. Tyvärr kändes den något för långsam och avsaknaden av kunna byta objektiv tog då jag ett beslut att köpa en fototidning och gotta ner mig i sommarens nyheter. Plötsligt var den där på ett  uppslag – en ny spegelreflexkamera. En promenad till macken och ytterligare en fototidning inhandlades. Efter många timmar av sömnlöshet kändes det helt rätt. På Expert i Skellefteå fanns den. När den guldfärgade boxen öppnades var det kärlek vid första ögonmusslan. I paketet låg en Nikon D70. Det tog inte många minuter att förstå att detta var framtiden och en kamera att växa med. I paketet medföljde även ett Sigma 18-50 och ett 55-200. Väl hemma skickade jag ett brev till Nikon och efter ett par dagar kom en keps, en pin och en fin, gul Nikon-piké i ett vadderat kuvert.  Sommaren låg vibrerande framför oss och nu började ett nytt spännande fotoäventyr.

Visa tidigare inläggRethink, reimagine, reinvent
Nästa inläggEn snabb video hur postern Le miss Klara gjordes
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.