Flashback friday – Älskade lador

0
592
visningar

Varje sommar när vi styr bilen genom det norrländska landskapet måste jag ibland sakta ner. Anledningen är enkel och ligger nära hjärtat – lador. Dessa trästrukturer som står som ett kulturarv av pilsnerfilmens Sverige. En del lador är skeva och andra har växtlighet som övertagit dominansen så bara taket syns. Vilket slit och möda som gått åt för att fylla upp ladorna år efter år. Doften av hö och prasslandet av råttor som sökt sig en ny bostad. Allt jämt som åren går blir dessa vackra lador allt färre. Visst är utsikten vacker idag men jag kan inte hjälpa att det saknas något. Ladorna gjorde att landskapet kändes rustikt levande utan att behöva se moderna traktorer rullar över vidderna.

Visa tidigare inläggHur man gör en actionfru
Nästa inläggPrinsesskronan
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.