Flashback Friday – Du härliga 70-tal

0
439
visningar

När åldern knappt var en hel hand så satt jag med min pappas kamera och krampaktigt höll i den. Metallen, de olika vreden på ovansidan och den mystiska luckan där man placerade en rulle med ett plastband där avbilder magsikt fastnade var spännande och mystiska. Över trettiofem år senare är jag i samma läge. Samma barnsliga nyfikenhet och fingrandet på kameror gör mig glad. Min pappa har alltid varit en inspirerande man med all kunskap och stort teknikkunnande som har smittat av sig. Det sitter nog i blodet.

Han experimenterade en hel del med ljussättningar. Om det nu var med ljus från fönstret i köket eller lamporna i vardagsrummet var det alltid lika intressant. Oftast var det min mamma som fick var modell och senare blev det min tur. Dessutom tidstypiska. En kvinna stående vid köksbordet med papiljotter hållandes i ett strykjärn och tittar drömskt ut genom fönstret. Är det ett dokumentärt foto eller skapade han det? Hursomhelst är det väldigt bra.

Foto: Erland Marklund

Visa tidigare inläggScener från en amerikans ungdomsfilm – eller genom vindrutan
Nästa inläggMjöldamm och björkvedsdoft
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.