Mjöldamm och björkvedsdoft

0
483
visningar

På landet finns det gott om små fina hus. Ett sådant som ligger nära mitt hjärta och barndomshem är bagarstugan i slutet av vägen. Den ser inte mycket ut för världen där den står. Patinan påminner om att tidens tand har gnagt runt knut och tak. En gång var den nog röd och grann med glänsande spikhuvuden och skinande plåt.

Jag minns doften och hettan från bakugnen och mjöldammet som virvlade i solstrålarna som slog in genom de små fönster som erbjöd dagsljus för hucklebeklädda tanter och stora pastellfärgade plastbaljor med jäsande degar. Allt efter dagen gick  växte brödhögarna  ovanpå hönsnätsbeklädda hyllor, smöret i byttan hade smält och paketet med ljummen mjölk var när på slut. En fantastisk doft och lika fantastisk smak etsade fast sig till fina minnen. En upplevelse med alla sinnen.

[icon style=”icon-camera”][/icon] Nikon D70

Relaterade bilder:

Visa tidigare inläggFlashback Friday – Du härliga 70-tal
Nästa inläggLegenden Alice Babs
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.