Trettio år går fort i öde och vilda trakterna

0
619
visningar

Idag är det exakt trettio år sedan på timmen när jag tillsammans med min farsa spelade in vår första film – Öde i de vilda trakterna. Farsan hade hyrt en videokamera över helgen och skulle filma Valborgsmässoaftonen. Vi tog den gamla Volvo PV:n och åkte ut på heden i grannbyn med den tunga videon med tillhörande kamera. Där stod jag med min blå Stålmannen t-shirt och VHS-bandet började rulla. I fickan låg en elpropp och det skulle letas mineraler och guld i värsta Klondike-andan. Videokameran var väldigt tung och klumpig med dålig ljuskänslighet och minst lika hemsk batteritid. Tänk så fort trettio år går och fortfarande är det spännande och intressant att producera kortfilmer och sketcher.

[map address=”Drängsmark” type=”satellite” width=”100%” height=”300px” zoom=”14″ scrollwheel=”yes” scale=”yes” zoom_pancontrol=”yes” popup=”yes”][/map]

Visa tidigare inläggVårmåne
Nästa inläggSagofesten på Nordanå 2014
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.