Adobe Photoshop 25 år

0
565
visningar
Före Photoshop gjorde vi dessa trickfoton

Adobe Photoshop fyller 25 år idag. Under höst och vinterkvällar i början av 1980-talet satt vår familj och klippte ut huvuden på släkt och vänner från svartvita kopior och la i en speciell kartong. Det såg rätt underligt ut med alla ansikten som åkte runt när man skakade på den. Olika bilderböcker och tidningar fungerade som bas till att göra komiska kollage. Huvuden placerades under en glasskiva ovanpå bilden, fotot eller illustrationen som sedan fotograferades och framkallades i mörkrummet. Det var ett nöje från att klippa till att sedan visa dessa roliga foton för dem som blev utsatta för vår kroppslösa humor.SCAN_B8(35mm)_-146 SCAN_B8(35mm)_-128

Visa tidigare inläggEnslingen
Nästa inläggI trolldegens fantastiska värld
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.