Gott nytt år

0
800
visningar

Snart är det år 2016 och här är en present till er mina kära vänner, bekanta och nya följare.

År 2015 har satt många på svåra prövningar och såväl det politiska klimatet och kriser runtom vår planet gör att tankarna har svårt att släppa verklighetens bistra sanningar. Vi möts av en flyktingström och reagerar på lika många sätt som vi är människor. Ibland måste vi stanna upp i all den kaos som råder och omfokusera på mål om det så är att staka sig fram, komma över ett delmål eller omvärdera det vi lärt oss. Att ta nya tag och röra oss framåt tillsammans med varandra kan både vara svårt och påfrestande när makthavarna verkar tro att vi alla är siffror i en statistik.
När dessa fasansfulla terrordåd inträffade och världen skakas av osäkerhet behövs kärlek. Det låter kanske som en bagatell men många gånger har flödet på Facebook innehållit otaliga poster med hopp och tro på en bättre värld när media konstant matar oss med chockrubriker. Privatpersoner vars poster som får mig varm inombords och gnistorna dessa sprider vidare som startar glöd hos vilsna och rädda människor. Vi måste sträcka ut en hand till behövande, måste se helheten och förändra oss för att inte lämnas bakom en mur av is byggd av människor med ideologier hämtade ur en mörk dåtid som aldrig ska glömmas och ej heller återuppstå.

Årets julkort innehåller politiska gliringar

“En viskning av naturen är en konstant som inte krigar, älskar eller dömer”

Denna konstant påminner oss om hur små vi är. Har man någon gång stått i en mörk skog med ett norrskens blågröna pensel som målar himlavalvet börjar man förstå detta.
Många av oss är mitt uppe i livet och stannar inte till för att reflektera vad vi håller på med – att ifrågasätta sin kurs och ändra riktning. För några år sedan skrev jag ett manus till det som skulle bli kortfilmen “Mitt i livet”. Röda tråden genom storyn behandlade varje år som en revalvering, om vi pratar i valuta. Dör man vid 40 års ålder var mitt i livet när man slutade vara tonåring – när var de mest värdefulla åren? En tankeställare att alltid leva och leva just som du vill i nuet.
Boken “En viskning av naturen” innehåller funderingar om humor, kärleken, döden och varandet – alltså livet. Detta blir min lilla julkapp till er. Ladda hem, titta på fotona och läs några rader. Har du OS X eller iOS, välj versionen för iBooks. iBooks:https://www.dropbox.com/s/bc5tzc7qj… (ladda ner och välj Direktnerladdning och välj sedan Öppna i “iBooks”) PDF:https://www.dropbox.com/s/cl2qqw3qx…
Med detta kåseri önskar jag er en värdefull tid med nära och kära och ett kommande gott nytt år. Fram för nya tankar, nya mål och sist men inte minst – mer medmänsklighet.

fredrikmarklund.se
Visa tidigare inläggTomater
Nästa inläggLG G4 – Imponerande (halvårstest)
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.