Bakom bilden – Re-Animator – She-Animator

0
1129
visningar
Photoshop och bildskapande för posters

10296091_10152283460704442_4724944062026852627_oFilmen Re-Animator har satt sina spår genom åren. Det är en inte bara Stuart Gordon och H.P Lovecraft som satt sitt prägel i denna klassiker utan också Jeffrey Combs som den galna Herbert West.

Min idé var att skapa en poster som följde alla de kvaliteter som originalet har – en galning, gående kropp utan huvud, ett huvud utan kropp och den där speciella sprutan med det gulgröna vätskan.

Man tar vad man har. Sagt och gjort började konstruktionen av bordet där allt det makabra sker. Ett rostfritt tråg, glasbehållare och en gammal bok placerades i ungefär samma läge som på originalpostern

Färg- och ljussättningen blev tre RGB-lampor för att enkelt kunna styra vätskornas luminans.

När det allt trimmats in åkte den vita skjortan och kavajen på och frugan övertalades att bli av med huvudet. Eller kroppen.

Först fick hon stå i bakgrunden på rätt ställe för att få rätt ljus ochfärg. Nästa steg var att ligga med huvudet på bordet så ljuset från bägarna skulle se rätt ut. Inga fusk i Photoshop alltså.

När hon äntligen fick slippa vara huvudlös var det min tur att inta rollen som Fredrick Mark och agera som om det var helt normalt att sitta med ett huvud framför sig i ett dunkelt rum.

Några lager och justeringar plus skriva text i Photoshop blev postern ”She-Animator” klar.

Nu hoppas jag att du har fått några idéer och blev sugen på ett liknande projekt.

Visa tidigare inläggAttack of the northern light (Photoshop)
Nästa inläggEn bildskatt är släppt
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.