Ljudband i kvadrat

0
1127
visningar

Där stod den framför mig, en gammal videokartong fylld till bredden av kassettband inspelade någon gång under 1970 och 1980-talet. Nu är det dags att restaurang upp dessa gamla inspelningarna som kan ligga med kärt om hjärtat. Vem vet vad som finns på dessa i magnetiska snören? En sak är säker – det är en hel del jobb.

Kassettband av märket Mark är inte så roliga att digitalisera. Dessa innehåller en hel del brus men det går att lyckas ändå. Att få fram fågelkvittret från en inspelning sommaren 1984 var smått fantastiskt. Jag var ute och gick vid garaget och svamlade om lite allt möjligt mellan himmel och jord. Det hade just blivit sommarlov och jag hade som vanligt min bandspelare med mig.

Har ni gamla ljudband från er tid som barn eller ännu längre tillbaka, se till att digitalisera och restaurangerna dessa rätt omgående för vi vet inte hur länge dessa band håller sig fräscha. Det blir bara svårare att restaurangerna i framtiden även om programvarorna blir bättre.

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.