Skellefteås Medeltidsdagar 2017 [Fotoreportage]

0
857
visningar

Mellan den 13 och 15 juli hölls Skellefteås Medeltidsdagar på Kyrkholmen nedanför Landskyrkan. Lördagen bjöd på strålande väder och många besökare som vimlade runt bland marknadsstånd, musik, tidstypiska munderingar och barnens möjlighet att prova på gycklarskola och riddarakademi. Gycklargruppen Phire stod för lärokonsterna för att bli en riktig gycklare.

Jan Sehlstedt, Skelleftebygdens berättarförening, berättade sagor och sägner från Västerbotten och trollband såväl ung som gammal.

Köerna till det ätbara och prova på bågskytte syntes aldrig krympa. Marknadsstånden medeltida marknaden erbjöd hembakt bröd, läckra masker, smide och alla tänkbara armband och smycken.
Andreas Eriksson, känd från medeltidsbandet Patriarkus, underhöll med att spela och sjunga för besökarna.

Riddarna visade upp kämpalek och slogs under den skinande solen.

Det är Skellefteås medeltidsförening Reengarda som anordnat medeltidsdagarna med stöd från Skellefteås kulturförening för levande rollspel och interaktiv teater, SLI, Skellefteå landsförsamling, Studiefrämjandet och Skellefteå kommun.

Vi nu hoppas blir en återkommande del i Skellefteå kulturliv och att Skellefteå Kommun ger ett rejält bidrag för detta lysande evenemang.

 

 

 

Relaterade bilder:

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.