Freddes köttfärslimpa

Gillar du köttfärslimpa bör du absolut ta och prova detta recept.

0
786
visningar

Nu är det dags för dig att ta på dig förklädet och laga den bästa köttfärslimpan du gjort.

  • 500g köttfärs
  • 1 pkt bacon (knapersteks och hackas i bitar)
  • 2 ägg
  • Soltorkade tomater 4-6 st (hackas i bitar)
  • Vitlökspulver alt. 2 pressade klyftor
  • Salt
  • Worcestershiresås
  • 2 dl riven prästost

Enkla instruktioner:
Köttfärsen blandas med äggen, det knaperstekta baconet och de soltorkade tomaterna. Hälla på  lagom med vitlökspulver och salta efter behag. Rör sedan ner ett par fem skvättar av Worcestershiresåsen och till slut blanda in den rivna prästosten.

Smöra ugnsformen och lägg försiktigt ned blandningen du gjort. Låt stå kallt medan ugnen får upp tempen till 100° celsius  och ställ sedan in den under 60 minuter. Höj därefter värmen till  180° i 20 min. Serveras gärna med hemgjord champinjonsås, lingonsylt och rostade rotsaker.

Smaklig måltid!

Relaterade bilder:

Visa tidigare inläggEfter julmaten
Nästa inläggUppesittarkväll
Hej och trevligt att du tittar in. Jag heter Fredde Marklund och håller på med fotografering, filmning, skriver foto- och skönlitterära böcker, målar och skapar bilder. På Facebook driver jag ett par grupper; Retrochatt där vi minns tillbaka till barndomens tv-serier, luktsudd och läskeblask. Svenska hemautomatiseringsgruppen är ett lika lång ord som intressant ämne om att implementera och göra sitt boende smartare.
DELA

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar
Ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.